Tips voor een fotoshoot

De locatie

Het is handig om goed na te denken over een of meerdere locaties, want hoe mooier de locatie, des te mooier de foto’s worden.

Voorbereiding
Wees goed voorbereid voor de fotorapportage. Denk goed na over je kleding ten opzichten van de kleur van het paard en het dekje, peesbeschermers of bandages. Dit kan een mooie combinatie opleveren op de foto’s. Het is aan te raden om niet meer dan twee of maximaal drie kleuren met elkaar te combineren. Teveel verschillende kleuren kan rommelig overkomen op de foto’s. Vaak werken rustige kleuren zoals wit of blauw erg goed. Twijfel je tussen kledingcombinaties? Je kunt tijdens de rapportage wisselen van kleding. 

Zorg ervoor dat het paard voor de rapportage goed getoiletteerd is en het zadel, hoofdstel, het bit etc. goed schoon zijn. Voor de finishing touch is het aan te raden om met een schoenpoets de laarzen en het leer schoon te maken en met babyolie de neus en de ogen van het paard extra te laten glimmen. Ook kun je met een wollen handschoen nog over je paard gaan. 

Na de rapportage

Na een fotoreportage ontvang je een selectie digitale onbewerkte foto’s met watermerk. Uit deze watermerkfoto’s mag je, afhankelijk van je gekozen pakket, een aantal foto’s kiezen. Wanneer je een selectie hebt gekozen worden deze foto’s bewerkt en krijg je alle foto’s met logo en krijg je het aantal foto’s zonder logo passend bij het pakket die gekozen is. Als je meer foto’s zonder logo zou willen kost dit 7,50 per extra foto. 

Auteursrechten

De foto’s die worden gemaakt zijn verbonden aan auteursrechten. Je krijgt de foto’s aangeleverd met een klein logo. De foto’s mogen alleen openbaar (op internet) getoond worden met het zichtbare logo en naamsvermelding.

Levertijd

Bij een fotorapportage ontvang je de uitzoekfoto’s vaak al binnen 3-5 dagen en de bewerkte foto’s binnen drie weken vanaf de dag van de van de doorgegeven keuze. Er kunnen uitzonderingen zijn maar hier informeer ik je dan op tijd over. 

 

4 reacties

  1. You have hit the mark. Thought excellent, I support.

  2. Good write-up. I definitely appreciate this website. Continue the good work!

Reacties zijn gesloten.